Op 15 mei a.s. openen verschillende huizen in de gemeente Gooise Meren hun deuren voor het “Woonkamerfestival”. Hun woonkamers worden omgetoverd tot een tijdelijk podium voor lokaal talent. Van singer-songwriters met een gouden strot tot theatermakers die verrassen. Goede muziek beleven, maar dan in het huis van je buren. Eduard van Ieperen en Ellen Mouthaan van Ellen Mouthaan Makelaardij, die normaal gesproken mensen uitnodigen in woonkamers voor de verkoop, wisten meteen dat ze hoofdsponsor wilde zijn voor dit evenement.

‘’Het intieme en persoonlijke karakter dat een huis kan geven wordt duidelijk als kijkers spontaan verliefd worden bij een bezichtiging. Soms is dat niet eens te verklaren. Ze weten het meteen: dit wordt hun nieuwe thuis. In de afgelopen 32 jaar als makelaar kom ik dit vrijwel dagelijks tegen. Dat maakt het “Woonkamerfestival” ook zo bijzonder. Het intieme van een woonkamer gecombineerd met liveoptredens. Ik krijg nu al kippenvel!’, vertelt Ellen.

 

‘’Kijkers die spontaan verliefd worden bij een bezichtiging.
Soms is dat niet eens te verklaren. Ze weten het meteen: dit wordt hun nieuwe thuis.’’

Goede buur
Ellen vertelt verder hoe belangrijk het is dat je de banden met je directe omgeving goed onderhoud. ‘’Een goede buur is beter dan een verre vriend, hoe cliché ook.’’ Vooral op momenten dat mensen hun huis hebben verkocht horen we dit regelmatig.

Die buurman die altijd zorg droeg voor de vuilniscontainer of die buurvrouw die de kat eten gaf in de vakanties blijken opeens van onschatbare waarde te zijn. Want als je de laatste keer de deur achter je dicht doet, wordt je aan die kleine dingen van de buurt herinnerd. We leven in een maatschappij waarin we steeds minder contact hebben met onze buren.

Ellen legt uit dat een woonkamerfestival verbindt, maar dat je ook gewoon uit nieuwsgierigheid kan gaan. ‘’Heel veel mensen zijn wel benieuwd wat er bij hun buren gebeurd! Dagelijks zitten duizenden gluurders te kijken op Funda. Hoe zou de aanbouw van de buurman eruitzien? Nu kun je echt gluren bij de buren. Dat mag ook, want ze nodigen je zelf uit. Daarnaast verbindt het omdat je (voor het eerst) je buren ontmoet. En staat er een woonkamer in het programma waar je ooit zou willen wonen? Gaan! Dit is nog laagdrempeliger dan de een open huizendag!’’

Lokaal talent
Ellen ziet grote gebeurtenissen voor zich. ‘’Je buurmeisje kan je zomaar omverblazen met haar zangtalent! Voordat ze naar De Voice vertrekt, heb jij haar maar mooi alvast live, en gratis, horen zingen op het woonkamerfestival.’’

De artiesten en de woonkamers zijn bekend en nu is het puzzelen waar te gaan kijken en luisteren. En met de belangeloze inzet van de organisatie, bewoners en artiesten belooft 15 mei weer een fantastische dag te worden.

In de programmakrant staat precies in welke woonkamers de optredens zijn en welke artiesten daar optreden. Bekijk de krant hier online.

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter