Monumentenmakelaar

ellen mouthaan ellen mouthaan makelaardij

Ellen Mouthaan

NVM Makelaar
035 – 694 27 57

Monumentenmakelaar
Gespecialiseerd in aan- en verkoop van monumenten

Als monumentenmakelaar is Ellen Mouthaan Makelaardij al 25 jaar gespecialiseerd in de aan- en verkoop van monumentale woningen met een markante of karakteristieke uitstraling in ’t Gooi. Met onze unieke werkwijze en speciale aanpak krijgen u en uw bijzondere huis de aandacht die het verdient.
Of u nu op zoek bent naar een karakteristiek cultureel erfgoed of juist uw bijzondere woning wilt verkopen; wij begeleiden u op professionele en gedreven wijze tijdens het gehele proces.

Eigen ervaring 
Gevestigd in een van de oudste rijksmonumenten van Naarden-Vesting en omgeven door vele andere bijzondere monumenten is het eigenlijk wel logisch dat het hele team van Ellen Mouthaan Makelaardij warmloopt voor karakteristieke historische panden met een unieke uitstraling. Ellen Mouthaan woont zelf ook in een rijksmonument en heeft dat helemaal van dak tot fundering gerestaureerd. Zij weet dus uit eigen ervaring wat er komt kijken bij het wonen en werken in een pand met een eigen historisch verhaal. Bekijk hieronder de video waar Ellen meer over haar verhaal vertelt.

Monumenten te koop
Klik hier voor de monumenten die wij nu te koop hebben en de monumenten die wij onlangs hebben verkocht.

Wilt u een (rijks)monument verkopen, kopen of laten taxeren? Neem contact met Ellen Mouthaan Makelaardij, de monumentenexpert van Naarden, Bussum en alle overige plaatsen in ’t Gooi en omstreken.

Cattenhagestraat 42, Naarden

Verkocht

Amersfoortsestraatweg 212, Huizen

Verkocht

Burg. van Hellenberg Hubarlaan 17, Hilversum

Verkocht

De waarde van een monumentenmakelaar
Je kiest voor een monumentenmakelaar omdat je iets bijzonders te verkopen hebt of je bent op zoek naar iets bijzonders. Een monumentenmakelaar heeft passie voor monumenten en heeft de juiste kennis over de regelgeving en mogelijkheden bij monumenten. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie.

Het Nationaal Monumenten Portaal
Extra aandacht.
Als monumentenmakelaar plaatst Ellen Mouthaan Makelaardij ook haar monumenten op het Nationaal Monumenten Portaal. Dit portaal is ontwikkeld door de Nationale Monumentenorganisatie. Leer hier meer over die organisatie en het portaal.

Zijn monumenten wel duurzaam?
Monumenten en duurzaamheid gaan voor heel veel mensen niet samen. Het idee leeft dat monumenten energiesluipers zijn, niet duurzaam en toekomst bestendig zijn en nodig aan energiebesparing moeten gaan doen. Is dat beeld eigenlijk wel juist?

Monumenten en andere historische gebouwen zijn echter duurzamer dan de meeste mensen denken. Wat ze zo duurzaam maakt, zijn hun materialen. De afvalstroom en de vraag naar nieuwe grondstoffen is beperkt doordat monumenten vaak eeuwen blijven staan. Hergebruik van materialen is bij monumenten ook heel gebruikelijk. Lees hier meer over monumenten en duurzaamheid.

Eigen ervaring en weetjes