Het verhaal van Ellen Mouthaan Makelaardij

Wat vliegt de tijd

Ellen Mouthaan Makelaardij bestaat 25 jaar en dat willen wij graag met jullie delen. Op deze pagina vind je onder andere het verhaal van Ellen over hoe het allemaal begon. Kan je het interview bekijken tussen Eduard en Ellen en blader je digitaal door ons magazine. Scroll je nog iets verder naar beneden dan vind je daar foto’s met een verhaal.

 

Ellen vertelt

Alweer 25 jaar een eigen makelaarskantoor hier in Naarden-Vesting. Kan me nog herinneren dat ik begon; inschrijven bij de Kamer van Koophandel en mijn eerste appartement in Amsterdam in de verkoop, in mijn eentje in een kamer thuis. En nu al weer 25 jaar!!! Een fantastisch kantoor en een heel team! De tijd is gevlogen.

Terugblik
En wat kijk ik met veel plezier en een positief gevoel terug op de afgelopen 25 jaar. Niet dat alles altijd rozengeur en maneschijn was; er waren altijd pieken en dalen. In de woningmarkt, in mijzelf, in het team. Maar het positieve overheerst!! Ben een blij mens met mijn toko, en ben me ook heel bewust van het belang van mijn team. Zonder gedreven mensen om mij heen was Ellen Mouthaan Makelaardij nooit uitgegroeid tot het toonaangevende kantoor dat het nu is. Alleen kan ik het niet!

Lees het hele verhaal van Ellen hier verder.

Ons magazine
Voor het 25 jaar bestaan van ons kantoor hebben wij een mooi magazine gemaakt. Hierin zijn verhalen gebundeld van onder andere klanten, professionals en oud medewerkers. Daarnaast deelt Ellen haar persoonlijke verhaal over hoe het allemaal is begonnen en staan er natuurlijk heel veel foto’s in die in de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt. Neem gerust een kijkje in onze digitale versie hieronder. Tip: gebruik de knop fullscreen rechtsonder.

Het interview
1 mei 1996 startte Ellen haar kantoor aan huis. Nu 25 jaar verder blikt Eduard samen met Ellen terug op de afgelopen jaren. Hoe is het allemaal begonnen, hoe heeft het kantoor zich gevormd. Al 25 jaar liefde en passie voor het vak! Bekijk dit leuke interview hieronder.

Foto’s met een verhaal

Teamuitje

Voor het 5 jarig bestaan van het kantoor is er een groepsuitje geweest naar Antwerpen. Bernadette Pouw die hier in die tijd heeft gewerkt schreef voor het magazine ook een mooi persoonlijk verhaal. Dit verhaal en ook van andere oud-medewerkers is te lezen in het magazine op pagina 16 en 17.

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Ellen en er met heel veel plezier gewerkt. Daarnaast heb ik er mooie vriendschappen aan overgehouden. Ook maakte we leuke uitstapjes naar Antwerpen, kookworkshops, architectuur wandelingen etc. In 2002 ben ik gestopt bij Ellen Mouthaan Makelaardij maar het fijne contact is altijd gebleven! Gefeliciteerd lieve Ellen!! Nog heel veel mooie jaren en “gelukkige huizenbezitters” toegewenst!! Liefs Bernadette”

Andere mensen helpen 

Voor een aantal goede doelen hebben we de afgelopen 25 jaar geld ingezameld. In de tijd dat het bezwaar maken tegen je WOZ waarde nog ingewikkeld was, organiseerde wij een WOZ spreekuur. Gratis, maar wel met het verzoek een kleine bijdrage te geven voor ons goede doel. Op deze manier hebben we ook echt heel veel geld opgehaald voor kinderfonds Mama’s. Ook met onze workshops porselein schilderen in de kerstperiode hebben we door kleine bijdragen verschillende goede doelen kunnen steunen. Lees meer hierover in ons magazine op pagina 20 en 21.

Klanten vertellen 

”De vele tips en trucs, heb ik bij wijze van dank na de koop opgeschreven en ingelijst.
Het schijnt dat dat lijstje precies zo nog bij haar op de spreektafel staat.” Vertelt door een dierbare klant voor wie wij hebben aangekocht en verkocht.

In de afgelopen 25 jaar hebben wij vele klanten mogen helpen en adviseren bij het kopen en/of verkopen van hun huis. De ervaring van onze klanten betekent veel voor ons. Voor het magazine hebben een aantal klanten van de afgelopen jaren hun ervaring met ons gedeeld en deze zijn te lezen op pagina 6 t/m 11.

1996 – 2021

Vroeger was alles anders. Dat geldt ook voor de makelaardij. Er was geen Funda en Social media en de presentatie van de huizen was ook heel anders. In 1996 stond alle info over een huis op een ”fotopostje”; een hele kleine brochure met een aantal foto’s en teksten. En nu, in 2021, staat alles online; foto’s gemaakt met een drone, video, een 360 graden tour en glossy brochures. In het magazine op bladzijde 12 lees je meer over de veranderingen in de makelaardij.

Kapla torens 

Ben jij wel eens bij een Vestingzondag geweest? Dan heb je waarschijnlijk wel de kapla torens bij ons kantoor gezien. Tijdens deze dagen deden kinderen mee aan de wedstrijd ”wie bouwt de hoogste kapla toren?” Alles wordt uit de kast gehaald om de hoofdprijs, een bon voor 10 bolletjes ijs, in te wacht te slepen of desnoods een 2e of 3e prijs. En wij? Wij noteerden de hoogtes en maakten gezellige praatjes met bekenden en onbekenden. Altijd een leuke en gezellige dag voor het team. Op het eerstkomende event in de Vesting zijn we weer van de partij!

Professionals 

Voor de aan- en verkoop van huizen is naast ons werk ook het werk van andere professionals erg belangrijk. Zo werken wij samen met vastgoedstyliste Marjan Schotanus. Er is maar één kans voor de eerste indruk en daarom verzorgt Marjan al 15 jaar de styling van de huizen die wij verkopen. Na de styling is het huis gereed voor het maken van de foto’s. Wij werken sinds jaar en dag met veel plezier samen met fotograaf Taco Huese. Daarnaast werken wij ook graag samen met Saskia Reerink die de bloemen verzorgt voor alle transporten. Onze samenwerking met notariskantoor Goossens is ook erg fijn. Inez Goossens heeft een mooi verhaal geschreven in het magazine. Ook vind je hier de verhalen van Marjan, Taco en Saskia.