Hier lees je het persoonlijke verhaal van Ellen over hoe het allemaal begon. Een mooie terugblik op de afgelopen 25 jaar. Eduard heeft ook Ellen geïnterviewd waarbij hij wat dieper ingaat op sommige onderwerpen. Deze video vind je onderaan de pagina.

Daarnaast hebben wij een mooi magazine gemaakt waarin verhalen en foto’s van door de jaren heen zijn gebundeld. Bekijk de digitale versie van het magazine hier.

Wat vliegt de tijd!

Alweer 25 jaar een eigen makelaarskantoor hier in Naarden-Vesting. Kan me nog herinneren dat ik begon; inschrijven bij de Kamer van Koophandel en mijn eerste appartement in Amsterdam in de verkoop, in mijn eentje in een kamer thuis. En nu al weer 25 jaar!!! Een fantastisch kantoor en een heel team! De tijd is gevlogen.

Terugblik
En wat kijk ik met veel plezier en een positief gevoel terug op de afgelopen 25 jaar.
Niet dat alles altijd rozengeur en maneschijn was; er waren altijd pieken en dalen. In de woningmarkt, in mijzelf, in het team. Maar het positieve overheerst!! Ben een blij mens met mijn toko, en ben me ook heel bewust van het belang van mijn team. Zonder gedreven mensen om mij heen was Ellen Mouthaan Makelaardij nooit uitgegroeid tot het toonaangevende kantoor dat het nu is. Alleen kan ik het niet!

Hoe het allemaal begon
Eigenlijk ben ik gewoon erfelijk belast! Met een vader die een makelaarskantoor had in Oss is de liefde voor huizen, marketing en alles wat er verder komt kijken bij het vak van makelaar, mij met de paplepel ingegoten!
Van jongs af aan wilde ik eigenlijk al makelaar worden en via een omweg in het onderwijs is mijn droom uitgekomen. Een omweg die mij veel heeft gebracht en waar ik dagelijks nog plezier van heb!

In 1989 was het dan zover: ik haalde mijn SVM diploma (= makelaarsdiploma en heet nu allemaal anders) en vond dat ik klaar was voor een stap vanuit het onderwijs naar de makelaardij. Dat was nog niet zo heel eenvoudig. Ik woonde zelf in Noord Brabant en mijn vriend (nu man) in Amsterdam, dus het besluit was genomen om op zoek te gaan naar een baan op een makelaarskantoor in Amsterdam. Extra uitdaging: ik kende de stad nog niet echt en had er ook nog geen netwerk.
Maar het is gelukt! Bij Eweg Makelaars kon ik terecht in de binnendienst en ben daar al snel ook in de buitendienst gaan werken, in 1991 beëdigd als makelaar en na iets meer dan 5 jaar overgestapt naar makelaarskantoor Carla van den Brink. Twee jaar later, op 1 mei 1996 gestart met mijn eigen makelaarskantoor. En omdat wij ondertussen in Naarden-Vesting woonden ging ik ook hier mijn kantoor openen.

Waarom ik mijn eigen kantoor begon?
Alle makelaars hebben wel iets eigenwijs in zich, zo ik dus ook. En met een vader die mij echt de liefde voor marketing had bijgebracht kriebelde het. Mijn eigen visie, werken op een manier waarvan ik dacht (en nog steeds denk) dat dit het beste is voor mijn klanten en waar ik zelf ook erg blij van wordt. Dat was de drijfveer om de stoute schoenen aan te trekken en een eigen kantoor te starten. Mijn manier, mijn visie; eigen baas.

Mijn hart
Werken vanuit mijn hart. Dat is eigenlijk mijn motto. Klinkt wellicht “zweverig” maar betekent dat dat wat ik doe leuk en zinvol moet zijn. Het moet echt het beste voor mijn klant zijn. En ik? Ik moet het leuk vinden! Ja en soms kost dat meer tijd en meer inspanning, maar als het beter is…. Als je zo kunt werken voelt werken meestal niet als werk. Dat is een voorrecht! En misschien kan ik meer verdienen door anders te werken, door minder aandacht te besteden aan marketing en mijn klanten maar dat past gewoon niet bij mij.

De invloed van mijn vader
Marketing: ik vind het fantastisch! Als ik geen makelaar was geworden dan was ik denk ik uiteindelijk marketeer geworden. De liefde voor marketing? Die komt echt van mijn vader. Hij had als makelaar in de jaren ’70 al vooruitstrevende ideeën op het gebied van marketing. Hij deed aan directmailings en hield enquêtes onder inwoners van een bepaalde wijk over woonwensen. Wat vond ik dat als jong meisje interessant!
Die liefde voor marketing is wat ik echt in me heb en ons kantoor dan ook kenmerkt: zonder goede marketing niet de beste sales. En of het nu een periode is waarin de huizen als warme broodjes over de toonbank vliegen of een tijd waarin de woningmarkt stil ligt: dit geldt altijd! Marketing betaalt zichzelf terug. Zo voelt het ook het beste voor mij! We hebben immers er alles aan gedaan om voor onze klant het in deze markt beste resultaat te behalen.

Samen
Ellen Mouthaan Makelaardij had nooit kunnen uitgroeien tot het toonaangevend kantoor dat we nu zijn zonder de onverwoestbare tomeloze steun van mijn man Geert, de betrokkenheid en het geduld van mijn dochters (“mama komt altijd mensen tegen…”) en van iedereen die in de loop van de afgelopen 25 jaar voor een korte of heel lange periode deel uitmaakte of nog uitmaakt van het team van Ellen Mouthaan Makelaardij.  En niet te vergeten: alle klanten voor wie wij de afgelopen 25 jaar hun huis hebben verkocht, een nieuw thuis hebben gevonden of op enige andere manier hebben geholpen. Super bedankt!!!!

We hebben elkaar nodig om tot het beste resultaat te komen!

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter