Wie mag het huis van mijn ouders verkopen?

Het is al weer een paar jaar geleden, maar het voelt als gisteren. Het moment waarop besloten werd dat het huis van mijn ouders in Oss verkocht moest gaan worden. Een ander deel van het land en dus vond ik dat ik dat beter niet zelf kon doen. Verder was ik emotioneel met het huis verbonden en hoe objectief zou ik dan kunnen zijn naar potentiële kopers?

Wat vinden we belangrijk 

Voordat we gingen zoeken naar een makelaar heb ik met mijn broers en zusje overlegt: wat vinden we belangrijk? Gaan we veel zelf doen, zoeken we een makelaar die heel veel doet, een full-service die alles doet, of een mix? We kwamen al snel tot de conclusie dat een full-service makelaar het beste bij ons past. Vergoeding die we moesten betalen belangrijk? Ja natuurlijk, maar hangt af van wat de makelaar doet.

De makelaar die we zouden kiezen moest echt voor ons aan het werk gaan en geen “wacht af makelaar” zijn. We komen uit een ondernemers familie en iedereen was zich bewust van het feit dat je alleen goed verkoopt als de marketing ook goed is. De lat lag hoog!

Okay; we wisten wat we belangrijk vonden aan een makelaar! In de woonplaats van mijn ouders kende niemand van ons we een makelaar. Zelfs ik niet!

Hoe begin je met zoeken 

De starttocht begon op Funda: welke makelaars zijn actief (Tip: op Funda is een mogelijkheid om makelaars te zoeken) Hoe staat het met de info van het kantoor? Is dat een beetje verzorgd? Wat schrijven klanten over de makelaar? (cijfers zeggen niet zo veel) Hoe is de presentatie van de huizen die ze verkopen: Zijn de foto’s aantrekkelijk? Hoe is het met de teksten? Realiseert de makelaar zich dat je op internet anders leest dan in een boek? De hele presentatie maar ook de promotie van het kantoor en ook de huizen goed bekeken.

Geen standaard aanpak 

Volgende stap was hoe ziet de website er uit? Verzorgd? Anders dan van andere makelaars of is het een “standaard website”. Kan ik wat vinden over de aanpak? Wat doen ze aan de marketing? Wij vonden als familie dat immers wel belangrijk. En wat doen ze meer dan een huis op Funda plaatsen?

Eerlijk gezegd was ik teleurgesteld: op basis van de websites leken alle kantoren op elkaar, ze beloofden allemaal hetzelfde. Eigenlijk niemand waarvan wij vonden: die springt eruit! En toch moest het huis verkocht gaan worden….Hadden we de lat niet te hoog gelegd?

Hoe het verder is gegaan? In het volgende blog hoor je het: keuzestress 

Hoe zoek je een makelaar die bij jou past en voldoet aan jouw wensen?
Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter