Na een goede voorbereiding staat het huis van onze klanten op Funda. Helemaal op en top. Prachtige foto’s, alles netjes gestyled. Om door een ringetje te halen!!!

En dan wordt het spannend; een bezichtiging! Als makelaar heb ik er helemaal zin in. Zo’n top huis om te laten zien. Ik rijd naar het huis, laat de parkeerplaats voor de deur leeg voor de kijkers en parkeer mijn auto net ietsjes verder.

Klaar voor de bezichtiging
Ik doe de voordeur open, hang mijn jas aan de kapstok en loop door naar de woonkamer. Het ziet er inderdaad echt fantastisch uit! Het ruikt fris. Verse bloemen op de tafel en het zonnetje schijnt. Wat wil ik nog meer? Het huis en ik, we zijn helemaal klaar voor de bezichtiging. Niets meer aan doen. Laat ze maar komen, die kijkers!

Probleem
Maar terwijl ik de woonkamer inloop en ik de goede sfeer op me in laat werken realiseer ik me dat ik een probleem heb dat ik nog moet oplossen: waar laat ik mijn tas? En mijn Ipad? De tas kan op de grond bij de tafel… Maar dan is dat het eerste dat je ziet als je de kamer binnenloopt. Niet de bedoeling. Het dossier op de mooie, gestylde tafel? Dat leidt ook alleen maar af. Natuurlijk zou ik zonder tas kunnen komen, maar daar zitten wel handige dingen in zoals een afstandsmeter, mijn iPad met mijn digitale dossier en nog veel meer dingetjes die ik kan gebruiken.

Twee dingen waar ik dus aan moet denken: waar laat ik die tas en wat doe ik met mijn Ipad. gewoon op een stoel die onder de tafel is geschoven. Hehe, probleempje ook weer opgelost.

Optimale staat 
Jammer dat dit niet bij ieder huis kan. Ik heb mijn tas ook wel eens achter een gordijn verstopt, en achter de deur of onder de kapstok zou eventueel ook kunnen.  De kijker die dadelijk gaat aanbellen krijgt dankzij de stoel echt het huis in zijn meest optimale staat te zien, zonder mijn storende tas en dossier.

“Wauw-gevoel”
Alles om er voor te zorgen dat de kijker echt een “wauw-gevoel” krijgt en straks ook koper gaat worden. Want daar doen we het immers voor!

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter