Gisteren, 23 augustus, werd Ellen Mouthaan verrast ter ere van haar jubileum. Het bestuur van de NVM overhandigde haar het ‘makelaarsstafje’.

Onder NVM-makelaars is het makelaarsstafje een gewaardeerd begrip met een lange historie. Het stafje stamt uit de zeventiende eeuw. Alleen de erkende makelaars, leden van het gilde, hadden een makelaarsstafje met het stadswapen waarmee contracten werden ‘bezegeld’. Dit bijzondere stafje heeft inmiddels een mooie plek op kantoor van Ellen Mouthaan Makelaardij gekregen.

Compleet verrast  

Ellen Mouthaan had de ‘overval’ van het bestuur dinsdag niet aan zien komen. “We hadden een interne training voor ons computersysteem en opeens stond er een afvaardiging van het bestuur bij ons in het kantoor. Tot het laatste moment hadden mijn collega’s hun lippen stijf op elkaar gehouden wat mij dinsdag te wachten stond. Alles was voorbereid. Van een opvallend stoepbord tot een heerlijke taart. En ik had niets door.”

Makelaarsfamilie 

Het vak is Ellen met de paplepel ingegoten. Haar vader en opa waren ook makelaar. Ellen was eerst  jaren onderwijzeres, maar koos uiteindelijk toch het pad van haar familie. Na 25 jaar vindt Ellen haar werk nog steeds ontzettend leuk. ”Makelaar zijn is en blijft een zeer dynamisch en inspirerend vak. Elke dag is anders. Iedere klant is uniek door hun eigen verhaal en eigen wensen.” Ook vertelt Ellen nog regelmatig tegen haar collega’s dat ze het leukste vak van de wereld heeft.

Tess Jans

Author Tess Jans

More posts by Tess Jans

Laat een reactie achter