Er is een anekdote dat de vleugelslag van een vlinder de doorslag kan geven tussen mooi weer en een storm. Hier moest ik aan denken toen een koper van een huis mij vertelde dat de financiering van zijn nieuwe huis rond was en mij vervolgens feliciteerde met de verkoop voordat ik hem kon feliciteren.

Maar, eigenlijk zou hij nog vele anderen moeten feliciteren. Een huis (ver)kopen is immers zoals de vleugelslag van de vlinder; omdat de bank een financiering geeft voor het nieuwe huis, is het mooi weer bij velen. Had de vlinder de vleugelslag niet gemaakt, of  had de bank de financiering niet willen geven, dan was het gaan stormen.

De slijter, de financieel adviseur, de notaris, de makelaar, de taxateur, de minister van Financiën, het kadaster, de keukenspeciaal zaak, de elektricien, de loodgieter, de stukadoor, de schilder, de interieurwinkel, de doe-het-zelfzaak, de verfwinkel, de tuinman, de schoonmaakster, de verhuizer, de bloemist, de Albert Heijn; allemaal hebben ze mooi weer door de vleugelslag van de vlinder.

En vervolgens zorgen de slijter, de financieel adviseur, de notaris, de makelaar, de taxateur en al die anderen weer voor mooi weer bij bedrijven waar zij weer geld gaan uitgeven. Dat allemaal omdat mijn cliënt een mooi huis vond en de bank dat wilde financieren. Wauw! Hij heeft een goede daad gedaan!!!! De vleugelslag van deze vlinder heeft dus wel heel veel effect. Niet eens een mooie zonnige dag, maar een stralende zomermaand.

Regelmatig wordt er in de 2e Kamer gesproken over de woningmarkt en de plannen daaromtrent van het nieuwe kabinet en ook de verkiezingsprogramma’s van alle partijen staan er bol van. Maar praatjes vullen geen gaatjes. Het zou goed zijn als de politiek zich realiseert dat het kunnen kopen van een huis zorgt voor een vleugelslag die zorgt voor mooi weer bij velen!

medewerker

Author medewerker

More posts by medewerker

Laat een reactie achter