Maandag 15 januari is Ellen Mouthaan Makelaardij gekozen tot de meest innovatieve makelaar van ’t Gooi. De prijs is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NVM. Hier waren alle makelaars uit ’t Gooi aanwezig en om te kiezen voor de meest innovatieve en grensverleggende makelaar. Ellen Mouthaan Makelaardij is gekozen als winnaar voor 2017.

Ellen Mouthaan, eigenaresse van het makelaarskantoor, is al jaren voorstander van ‘makelen op een andere manier’. Voor haar is dit een kroon op het werk en de bijbehorende visie waar zij al jaren van overtuigd is. Het team betrekt marketing en innovatie in alle plannen die ze maken. ”Een goed indruk maak je écht maar één keer; om zo de hoogst mogelijke prijs te behalen.” vertelt de makelaar trots.

Nieuwe media is het antwoord

Toch blijft dan de vraag wat innovatief en grensverleggend is. Voor Ellen Mouthaan Makelaardij betekent dit dat ze op verschillende vlakken nieuwe media in de plannen doortrekken. Er wordt actief gewerkt aan de social media. Van ‘live video’s op Facebook tot bezichtigingsvideo’s waarbij je letterlijk met de makelaar door het huis loopt. Dit doe je dan thuis, vanuit je stoel. Toch is het maken van video’s niet meteen een succesnummer. Volgens Ellen Mouthaan is het ook belangrijk om daarin klantwaardes door te vertalen. ”Uit onze monden hoor je niet: ‘Dichtbij uitvalswegen’, dat wordt dan altijd ‘Binnen 10 minuten in Amsterdam’.” Ellen weet zeker dat het kantoor daar een omslagpunt maakt voor de ontwikkeling in de makelaardij de komende jaren.

WhatsAppen met je makelaar

Voor de verkopers en kopers communiceert Ellen Mouthaan Makelaardij ook naar wens op een nieuwe manier. Zo is er een klanten intranet, chatfunctie op de website en krijgt elke opdrachtgever (eventueel met partner) een eigen groeps-WhatsApp met daarin het team voor overleg op elk moment.

Plannen voor 2018

Voor 2018 wil Ellen de innovatie van video’s en communicatie doorzetten. ”Het maken van video’s verbeteren en dit nog breder doortrekken.” Ook gaat Ellen samen met Eduard eind januari naar New York om daar het grootste makelaarscongres ter wereld te bezoeken. Om met meer nieuwe en frisse ideeën voor de toekomst terug te komen.

Tess Jans

Author Tess Jans

More posts by Tess Jans

Laat een reactie achter