Als verkoper heb je natuurlijk één doel: jouw woning verkopen. Het liefst voor een goede prijs en met gunstige afspraken. Met dat doel voor ogen heb je je huis te koop gezet. De makelaar regelt veel, ook de bezichtigingen. Nu vraagt je makelaar of je meedoet aan de NVM Open Huizen Dag, die tweemaal per jaar plaatsvindt. Op deze dag kunnen geïnteresseerden tussen 11 en 15 uur zonder afspraak binnenwandelen en moeten verkopers hen zelf rondleiden. Maar, waarom zou je meedoen? 

Er zijn goede redenen om je huis aan te melden voor deze dag. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht aan besteed in de media. Potentiële kopers worden hierdoor gestimuleerd om in actie te komen. Met de extra promotie door de makelaar en op funda creëer je meer aandacht voor jouw woning. Zo bereik je op één dag veel meer potentiële kopers, zonder dat daar heel veel afzonderlijke bezichtigingen voor hoeven te worden afgesproken.

Geen garantie, wel meer kans 

Maar dat geeft natuurlijk geen garantie dat jouw huis meteen verkocht wordt. Toch vergroot deelname je kans wel aanzienlijk. Van de huizen die deelnamen aan het Open Huis de afgelopen jaren bewijzen de cijfers dat die de NVM uitzocht in 2016 dat 42 procent van de deelnemende huizen binnen 12 weken verkocht was! Van woningen die niet deelnamen, was slechts 25 procent verkocht.

Oriënterende bezoekers 

Dit komt onder meer doordat je mensen die zich nog oriënteren toevoegt aan de groep potentiële kopers. Het Open Huis geeft hen de mogelijkheid op een laagdrempelige manier op een zaterdag veel woningen te bezichtigen. De kans is dus groot dat er naast serieuze kopers ook mensen komen kijken die nog maar net beginnen met zoeken. Maar ook zij kunnen zomaar enthousiast raken over jouw huis en zo ineens in serieuze kopers veranderen. Toch zonde als je die kans aan je neus voorbij zou laten gaan!

Advies van je eigen makelaar 

Twijfel je nog? Neem contact op met je eigen makelaar. Die kent jouw huis tenslotte het beste en kan goed inschatten of het raadzaam is of niet. Misschien is het wel goed om mee te doen met het Open Huis, maar moet de tuin bijvoorbeeld wel eerst opgeknapt worden. De makelaars van Ellen Mouthaan Makelaardij geven daar ook onafhankelijk advies over. Dan kan via 035-69 42 757 of stuur een WhatsApp naar 06- 19 19 50 60.

Bron: NVM

Tess Jans

Author Tess Jans

More posts by Tess Jans

Laat een reactie achter