Deze vraag zullen veel mensen zich in deze tijd stellen. Het antwoord hebben wij hier.

Gisteren zijn namelijk de landelijke woningmarktcijfers over het tweede kwartaal 2022 bekend gemaakt.
Maar wat zegt dat eigenlijk over de cijfers van uw eigen buurt?

Landelijk
De landelijke cijfers geven aan dat er een kleine prijsstijging is tussen het eerste en tweede kwartaal van dit jaar van zo’n 3,5%. Tussen het tweede kwartaal 2021 en tweede kwartaal 2022, dus over de laatste 12 maanden, zien we landelijk een prijsstijging van 10,6%
Landelijk krijgt bijna 80% van de verkopers meer dan de vraagprijs. Er wordt dan gemiddeld 7,5% meer betaald dan de vraagprijs.
Het laatste kwartaal zijn er beduidend meer huizen verkocht dan in het vorige kwartaal: 24% meer verkopers vonden een koper voor hun huis.

Regionaal
De prijsontwikkeling in de Gooi en Vechtstreek laat een prijsstijging over de laatste 12 maanden zien van 11,6%. Dus dat is dus iets hoger dan het landelijk gemiddelde.
Opvallend is dat het aantal verkochte huizen in het laatste kwartaal bijna 8% lager ligt dan een jaar geleden, maar wel 26% hoger dan in het vorige kwartaal.
Regionaal krijgt bijna 76% van de verkopers meer dan de vraagprijs. Er wordt dan gemiddeld 5,3% meer betaald dan de vraagprijs. Landelijk wijken deze cijfers af ten nadele van de verkopers in onze regio.

Uw eigen buurt
De cijfers in uw eigen buurt zijn natuurlijk voor u het meest interessant. Wijken deze af van de landelijke of regionale cijfers, of komen ze juist overeen?
Het team van Ellen Mouthaan Makelaardij is in de cijfers gedoken van Naarden en Bussum en heeft voor iedere buurt de cijfers op een rijtje gezet.

Nieuwsgierig naar de woningmarktcijfers van uw eigen buurt. Ga naar www.woningmarktrapport.nl 

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter