Botterstraat 50

”De wens van iedere bouwer is eigenlijk: 1 x je eigen huis bouwen. Die droom is uitgekomen. Op deze bijzondere plek, aan de rand van het oude vissersdorp en op de voormalige dijk konden we onze eigen woonwensen vormgeven. Samen met de architect stoeien en puzzelen om een moderne binnenkant te combineren met een klassieke buitenkant die een perfecte verbinding vormt tussen modern aan de overkant van de straat en pittoresk aan de achterzijde met de traditionele boerderijen en vissershuisjes. Dat moet dan ook wel goed worden uitgevoerd, eersteklas materiaal en de hele bouw in eigen beheer uitgevoerd. Hele klus, maar heel dankbaar. Het resultaat: een heerlijk licht huis met de hele dag zon ( ’s ochtends in de keuken, middag en avond in de tuin). Optimaal geïsoleerd en uitgekiend ventilatiesysteem dus weinig energiekosten. Extra geluidwering in de kap dus geen geluidshinder.

Ook de (werk-)kamers beneden zijn heel licht door de hoge ramen en comfortabel door de vloerverwarming. Een bijzonder en nieuw huis in het Oude Dorp van Huizen, de winkels en de markt op zaterdag lekker op loopafstand. Maar ook binnen 5 minuten loopafstand aan de haven of in het bos.

Alle bezoekers zijn verrast door onze groene en zonnige tuin op het zuiden die je vanaf de buitenkant niet zo goed ziet. Zonder inkijk, vanaf het terras alleen groen en de vrije hemel. Rozengeur van de klimroos, heerlijk. Daarnaast is het in onze veranda heerlijk toeven, ’s avonds om 20.00 uur is daar nog een heerlijk zonnetje zodat je lekker een kopje koffie of thee kunt drinken en de krant kunt lezen.

Op z’n tijd een lekker vers eitje van onze eigen kippen of wat verse tuinkruiden of een vers kropje sla van de daktuin op het kippenhok.

Toen onze kinderen nog in Amsterdam studeerden gingen ze lekker met de bus, die stopt net om de hoek. Ideaal!

Ze zijn nu de deur uit, en wij willen nu wat kleiner gaan wonen. Maar we zullen het wel een beetje gaan missen.”

Lees meer over dit familiehuis op www.botterstraat50.nl 

botterstraat 50
Botterstraat 50
Botterstraat 50
Botterstraat 50
botterstraat 50
Botterstraat 50
Botterstraat 50
Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter