Hoe staat het met de woningmarkt in Muiderberg? Dat is een vraag die ons, het team van Ellen Mouthaan Makelaardij, regelmatig gesteld wordt. Het antwoord is echt belangrijk als je verhuisplannen hebt en heeft bijvoorbeeld invloed op de vraag of je eerst gaat kopen of toch eerst gaat verkopen. En heb je geen verhuisplannen? Dan is het gewoon leuk om te weten hoe de trend is op de woningmarkt in Muiderberg.
Geven onderstaande vragen en antwoorden geen duidelijkheid? Neem even contact met ons op via [email protected] en één van ons helpt u graag verder.

Hoe lang staan huizen in Muiderberg te koop?
Opvallend is dat het aantal woningen dat te koop staat in Muiderberg de laatste tijd toeneemt en het aantal verkochte woningen niet echt. Dat betekent dus dat een koper meer keuze heeft. Opvallend hierbij is dat verhoudingsgewijs er in Muiderberg wel heel erg veel huizen lang te koop staan. Zo staat op dit moment bijna 40% van alle te koop staande huizen 3 maanden of langer te koop. Dat is een opvallend hoog percentage en geen goed teken. Als je geen haast hebt met de verkoop zou je kunnen denken dat dat niet erg is, alleen is het zo dat hoe langer je huis te koop staat, hoe groter het verschil wordt tussen de vraagprijs en koopsom.
Ter vergelijking: in Naarden en Bussum staat ca. 25% van de huizen 3 maanden of langer te koop. Dus er komen steeds meer huizen te koop en bijna 40% van de huizen in Muiderberg staat 3 maanden of langer te koop.

Hoe groot is het verschil tussen de vraagprijs en de koopsom in Muiderberg?
Verkoop je je huis snel dan is de koopsom in Muiderberg gemiddeld 2% lager dan de vraagprijs, maar staat je huis 3 maanden of langer te koop dan is het al snel gemiddeld 6% met grote uitschieters naar boven. En vaak is de vraagprijs tussentijds ook nog verlaagd. Met andere woorden: snel verkopen loont! Hoe doe je dat? Door een goede prijssetting in combinatie met super presentatie en top promotie.

Hoeveel zoekers zijn er voor huizen in Muiderberg?
Verkopen kun je alleen als er ook mensen zijn die op zoek zijn naar een huis in Muiderberg. Uit de statistieken van Funda blijkt dat er in Muiderberg gemiddeld 18 zoekers per huis zijn. Nu zegt dat getal niet zo heel veel. Voor de vergelijking: in Naarden zijn dat er 28 en in Bussum zelfs 33. Er zijn dus per huis in Muiderberg wat minder zoekers dan in de rest van de gemeente Gooise Meren.

Verkoopt een goedkoper huis sneller dan een duurder huis?
Wil je een huis in Muiderberg verkopen onder de 4 ton? Dan hebben we goed nieuws; de kans dat je je huis binnen 3 tot 4 weken verkoopt is heel erg groot en er zijn ook nog eens veel zoekers in deze prijsklasse.
Dit geeft geen garantie maar met een goede prijsstelling in combinatie met een doelgroepgerichte marketing van je huis is de kans dat dit gaat lukken wel groot. Heb je een huis met een vraagprijs van meer dan 6 ton? Dan is de kans dat je huis snel verkoopt veel lager. In deze prijsklasse zijn gewoon minder zoekers.

Hoe weet ik wat mijn huis in Muiderberg waard is?
Ben je nieuwsgierig in welke prijscategorie jouw huis valt? Maak dan gebruik van ons computer model “Wat is jouw huis waard” om een indicatie van de waarde te berekenen. Wel goed om te weten: computers kunnen niet taxeren en dit is echt een indicatie!
Is het echt belangrijk voor je om de juiste waarde te weten omdat je bijvoorbeeld verhuisplannen hebt? Dan komen Ellen of Eduard graag persoonlijk bij je langs. Dan weet je zeker dat het goed is! En…service van de zaak! De kosten nemen wij voor onze rekening!

Wel goed om je te realiseren dat dit algemene cijfers zijn over de woningmarkt en heel weinig zeggen over de verkoopkansen van je eigen huis.

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter