Kleuren zijn van invloed op de verkoop van je huis. Niet alleen voor het aantal bezichtigingen, maar ook welke waarde potentiële kopers je huis geven. Sta je op het punt om je huis te verkopen, dan is het misschien goed om je muren nog een likje verf te geven. Maar welke kleur? 

Lichtgrijs voor de woonkamer

Een veelgehoord advies; schilder je woonkamer wit. Dat hoeft niet, het heeft namelijk met ‘smaakneutraal’ te maken. Door grote oppervlaktes zoals muren en plafonds alleen al een lichte, neutrale kleur te geven, beïnvloed je de ruimte enorm. Lichtgrijs en lichtblauw zijn bijvoorbeeld goede opties. Zo kan ook elke potentiële koper zijn eigen meubels in gedachten al in de woonkamer plaatsen. Want zeg eens, hoeveel mensen in jouw omgeving hebben een grijze bank? Die staat natuurlijk overal bij, maar kopers zien die grijze bank toch echt liever bij gebroken wit dan okergeel. Wil je écht graag meer kleur? Wees kritisch. Kijk goed naar de muur en houd rekening met lichtinval en zichtlijnen.

Kaki voor de slaapkamer

De slaapkamer mag er iets meer uitspringen. Creëer in de slaapkamer het luxe hotelgevoel. Groen of blauw zien we hier ook vaak in terug. Het mag echt wel wat stoerder zijn! Zoals er in hotels ook met kleuren wordt gewerkt, maar 9 van de 10 keer is dit nog rustgevend. Ook in je slaapkamer zit je qua grotere ogend ruimte misschien beter met neutrale en lichte kleuren. Pas dan de donkere kleuren toe in de details, zoals de kussens of een plaid.

 

Natuurlijk moet je je huis de kleur geven die jij mooi vindt, maar voor de verkoop is het raadzaam om je huis zo neutraal mogelijk op te leveren. Welke kleur verkoopt jouw huis het beste? Neem gerust contact met ons op. Dan geven we persoonlijk advies. En naast dat we de afgelopen jaren woonkamers in elk mogelijke kleur hebben gezien, werken we altijd samen met een styliste. Marjan helpt jou de positieve punten van je huis goed zichtbaar te maken.

Tess Jans

Author Tess Jans

More posts by Tess Jans

Laat een reactie achter