Wie werkt waar

Na het advies om sociale contacten te beperken werd thuiswerken de realiteit. Eén voor één werden de computers van werk opgehaald en werd de werktelefoon doorgeschakeld naar de mobiele werktelefoon. Al snel had iedereen thuis zijn eigen werkplek gecreëerd.

Thuiswerken vraagt wel om een andere vorm van communicatie. Het is belangrijk dat er nog steeds als team gewerkt wordt en iedereen op de hoogte is van alles wat speelt. Ellen gaf aan: ‘Het is een onzekere tijd en het wordt hard werken. Onze werkzaamheden vereisen een andere aanpak maar daar gaan we voor. Als team doen wij het super goed’.

Om alles goed te laten verlopen, er te zijn voor onze klanten en ook het teamverband te blijven voelen start ons team elke ochtend om 09:00 uur met een online videomeeting. We zien en horen elkaar. Kort wordt alles besproken en daarna kan de dag van start gaan zoals elke andere werkdag.

Eduard werkt ook deels nog op kantoor en dat kan makkelijk omdat nu de rest van het team thuiswerkt. De planten hebben hier ook baat bij want die krijgen zo nu en dan nog wat water. Daarnaast gaat het werk van onze makelaars Ellen, Eduard en Daniëlle door op dezelfde voet; verkoop -en aankoopgesprekken, taxaties en bezichtigingen gaan gewoon door. Er zijn alleen verschillende maatregelen getroffen voor ieders veiligheid.

Het nabellen van bezichtigingen en andere telefonische gesprekken blijft ook een belangrijke taak die Danielle thuis goed kan uitvoeren. Gesprekken krijgen nu vaak wel een andere wending door de vele vragen over corona. Dana heeft ook haar plekje thuis gevonden. Als office manager kan zij al haar taken goed uitvoeren. Klanten te woord staan, bezichtigingen inplannen, koopaktes maken gaat haar thuis goed af. Het voordeel van thuiswerken is voor Dana dat ze een overheerlijke lunch kan maken. (Foto’s worden gedeeld via onze Instagram stories).

thuiswerken

 

Mensen die nu vaker thuis zijn en/of thuiswerken zitten meer op het internet. Online zichtbaar zijn is nu belangrijker dan ooit en daar hebben we de afgelopen jaren ook aardig wat ervaring mee opgedaan. Maar voor Tess van de marketingcommunicatie is het nu belangrijk om de online activiteiten nog meer te benutten. Samen met stagiair Cesar werken zij aan verschillende ideeën om te zorgen voor meer interactie via de verschillende onlinekanalen.

Kortom; het gaat goed met ons! Het thuiswerken wordt door iedereen goed opgepakt en de dagelijkse werkzaamheden worden zonder problemen uitgevoerd. Deze onzekere periode vraagt om een andere nieuwe aanpak en de reeds jaren geleden ingeslagen weg om social media actief in te zetten maakt het voor ons kantoor veel makkelijker om te anticiperen op de huidige periode. En daar zijn onze klanten mee gebaat!

Meer weten? Ga naar onze nieuwsbrief met de verschillende richtlijnen die wij op dit moment hanteren.

Ellen Mouthaan

Author Ellen Mouthaan

Komend uit een makelaarsgezin van kleins af aan geïnteresseerd in mensen en hun “thuis”. Sinds 1989 werkzaam in dit ontzettend dynamische vak. De huidige markt zie ik als een uitdaging en biedt ook veel kansen. En het blijft leuk!

More posts by Ellen Mouthaan

Laat een reactie achter