Zaterdag  is de NVM Open Huizen Dag goed bezocht. Het aantal bezoeken aan een kleine 18.000 deelnemende woningen kwam dit keer uit op ruim 85.000. Dat blijkt uit  onderzoek van de NVM. Vooral buiten de Randstad waren de meeste huizen te bezichtigen en bleek de interesse om vrijblijvend woningen te bezichtigen groot.

De NVM Open Huizen Dag, die elk halfjaar plaatsvindt, trok opnieuw veel belangstellenden. “De deelname en de vele bezichtigingen laten zien dat de interesse in een ‘nieuwe’ eigen woning erg hoog is”, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. Hij merkt dat de interesse voor de NVM Open Huizen Dag vooral populair blijft in de regio’s buiten de Randstad. “In de Randstad, en dan vooral in de grote steden, staan woningen inmiddels zo kort in de verkoop, dat deelname aan de NVM Open Huizen Dag minder urgent is. De huizen die wel meededen hadden over het algemeen grote belangstelling.”

Minder aanbod, sneller verkocht

Door de aantrekkende economie, de aanhoudende lage rente en het hoge consumentenvertrouwen worden woningen sneller verkocht en is er opnieuw minder aanbod. Kimman: “Tijdens deze editie stonden er bij NVM-makelaars een kleine 70.000 woningen in de verkoop. Dat betekent dat ruim een kwart van de te koop staande woningen van de NVM meedeed in deze najaarseditie van de NVM Open Huizen Dag.”

NVM Open Huizen Dag

Drukte op Funda

Op Funda was het in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag als vanouds druk. Kijkers begonnen op tijd met online oriënteren, om de dag vandaag zo goed mogelijk te kunnen benutten.

De volgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 7 april 2018.

Bron: NVM

 

Ellen Mouthaan

NVM Makelaar RM/RT

Eduard van Ieperen

NVM Makelaar RM/RT

Juliette Hoijtink

Assistent Makelaar

Roos Oomen

Marketing & Communicatie

Demi van den Berg

Commercieel medewerker
Tess Jans

Author Tess Jans

More posts by Tess Jans

Laat een reactie achter